Αυτο-αναφορα

Λίγα λόγια για μένα

Ονομάζομαι Παναγιώτης Σωφρονίου και είμαι 21 ετών. Γεννήθηκα στο Παραλίμνι και κατάγομαι από την Αμμόχωστο και το Ηράκλειο Κρήτης. Αποφοίτησα από το Λύκειο Παραλιμνίου, και το τέλος της στρατιωτικής μου θητείας με βρίσκει να σπουδάζω Ιατρική στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Είμαι ένας πολίτης, που όπως και κάθε νέος της γενιάς μου, ζω τα προβλήματα και τις ανασφάλειες που δημιουργεί η κατεχόμενη πατρίδα, η χωρίς πλάνο οικονομική πολιτική του κράτους και τα στεγανά της επιχειρηματικής δραστηριότητας, αλλά και της δημόσιας ζωής του τόπου.

Η συμμετοχή στα κοινά ως αφετηρία για μια καλύτερη Κύπρο

«Αυτός που δε συμμετέχει, δεν είναι φιλήσυχος ως χαρακτήρας, αλλά άχρηστος για την κοινωνία και τον εαυτό του.» Περικλής, Επιτάφιος

Η αποχή δεν είναι λύση. Η συμμετοχή δεν εγγυάται τίποτα, επίσης, αν δεν είναι καθολική και συνειδητή. Η μίζερη κυριαρχία των φελλών στο κυπριακό (και ελληνικό και διεθνές) πολιτικό προσκήνιο δεν πρέπει να απογοητεύει. Τουναντίον, το κοινωνικό και οικονομικό αδιέξοδο ιδεολογημάτων και ιδεοληψιών, πρέπει να οδηγήσει σε ενεργότερη συμμετοχή του καθενός, για τη βελτίωση της καθημερινότητας και των ημερών που έρχονται.

Η υπεράσπιση της ελευθερίας της ατομικής έκφρασης, η διαφύλαξη της ελευθεροτυπίας (έντυπης και ηλεκτρονικής), ο περιορισμός της παρέμβασης του κράτους στο άτομο και της ενίσχυσης της προστασίας αυτού πέρα από πατερναλιστικά αναχρονιστικά μοντέλα χρειάζεται να αποτελεί καθημερινή πρακτική.

Δεν αρκεί.

“Ασχολούμαι με την πολιτική ώστε κάποτε να μην χρειάζεται να ασχολούμαι με την πολιτική”. Ayn Raad. Προσπαθώ να συμβάλω όπως εγώ μπορώ, ώστε να μεγιστοποιηθεί η ελευθερία σε ατομικό και συλλογικό επίπεδο, πέρα από δυνάμεις κατοχής, επεμβατικούς δακτύλους, γραφειοκρατικές πρακτικές και κρατικές περιστολές.

Επικοινωνία: arnaoutes@yahoo.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s