Άντης Χατζηκωστής – Ιάκωβος Χατζησπύρου: Δίκαιοσύνη mutatis mutandis;

 

Με αφορμή την καταδίκη των τεσσάρων θυτών (ηθικών κι επί πρακτέως) της δολοφονίας του Άντη Χατζηκωστή, οφείλουμε να θυμηθούμε πως η κυπριακή πολιτεία αποδεικνύει συνεχώς πως δεν απολαμβάνουν όλοι οι πολίτες του κράτους μας ίση αντιμετώπιση έναντι στη δικαιοσύνη.

Πρέπει να θυμηθούμε τη δολοφονία του εφέδρου ανθυπολοχαγού, οικογενειάρχη κι εκπαιδευτικού, Ιάκωβου Χατζησπύρου, από το Παραλίμνι, ο οποίος σκοτώθηκε σε αυτοκινητιστικό ατύχημα εν ώρα υπηρεσίας στην Εθνική Φρουρά.

Η δίκη για εξεύρεση των υπαιτίων και των υπευθύνων του κακο-συντηρημένου οχήματος τύπου ACMAT της Εθνικής Φρουράς απήλλαξε τους κατηγορούμενους. Κι αυτό διότι το όχημα, ένα μήνα μετά την κατάθεση αγωγής, τον Ιούλιο του 2010, προσπορίστηκε (κατεστράφη δηλαδή) με εντολή κι ευθύνη της Εθνικής Φρουράς.

Το Επαρχιακό Δικαστήριο Αμμοχώστου, μαζί με την απαλλαγή των δύο κατηγορούμενων, ήταν σαφές στην παραβίαση του συνταγματικού δικαιώματος για Δίκαιη Δίκη όλων των συμβαλλομένων μερών.

599930_10200315833993999_239463469_n

Τι εμπιστοσύνη μπορεί να νιώσει για το κράτος του, όποιος διαβάσει την απόφαση του Δικαστηρίου, Χρ. Φιλίππου, η οποία αποκαλύπτει πως το επίδικο όχημα καταστράφηκε λίγο πριν την έναρξη της δίκης, οπότε η κατηγορίες για αμελή συντήρηση έπεσαν φυσιολογικά στο κενό;
Το δικαίωμα στη ζωή είναι θεμελιώδες κι η προστασία του είναι ζωτικής σημασίας για την αιτιολόγηση ύπαρξης ενός κράτους.
Ο Άντης Χατζηκωστής είχε το δικαίωμα για μια δίκαιη Δίκη. Ενός επαρχιώτης καθηγητής, γιατί του στερήθηκε;

 

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s