Προεδρικές εκλογές 2013 VI: Ο Νίκος Λυγερός, o Γιώργος Λιλλήκας κι ο Μακόλι Κόλκιν

Ο Νίκος Λυγερός είναι το νέο πουλέν της προεκλογικής εκστρατείας του υποψήφιου για την προεδρία της κυπριακής δημοκρατίας, Γιώργου Λιλλήκα. Ο Νίκος Λυγερός, σύμφωνα με το wikipedia είναι μαθηματικός, συγγραφέας, ποιητής, ζωγράφος, σκηνοθέτης, ασχολείται με τη μουσική, την κοινωνιολογία, την οικονομία, την αρχαιολογία, το μάνατζμεντ, τη στρατηγική και τη γεωπολιτική. Είναι ειδικός σύμβουλος στη Σχολή Εθνικής Άμυνας, τη Σχολή Πολεμικής Αεροπορίας, την Αστυνομική Ακαδημία, τη Σχολή Εθνικής Ασφάλειας, τη Σχολή Στρατολογικού. Είναι επίσης διερμηνέας-μεταφραστής στα Γαλλικά δικαστήρια.

Ο Νίκος Λυγερός, έχει άποψη και για το κυπριακό πρόβλημα. Όντας ιδρυτής του ¨Αλτρουισμός¨, ενός ιδρύματος που σκοπό έχει την προώθηση μαζικών προσφυγών κατά της Τουρκίας στο Ευρωπαικό Δικαστήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, έχει θέσει με τη δράση του 1600 προσφυγές και κρίνει την έκβαση αυτών θετική. Συγκεκριμένα, εδώ γράφει:

Η νέα απόφαση του ΕΔΑΔ απoδεικνύει την ευθύνη της Τουρκίας για την κατοχή της Κύπρου. Διότι το ΕΔΑΔ βάζει πλέον όλες αυτές τις υποθέσεις στο ίδιο πλαίσιο και αναγκάζει την εξάντληση των ειδικών μέσων της Τουρκίας πριν την προσφυγή στο ΕΔΑΔ. Αν θυμηθούμε ότι οι προσφυγές των Κυπρίων γίνονται με βάση το κυπριακό κτηματολόγιο και ότι η υπόθεση εκδικάζεται πλέον σε τουρκικό πλαίσιο και όχι σε κατοχικό, όπως ήλπιζε η Τουρκία, αντιλαμβανόμαστε ότι οι προσφυγές μέσω του ΕΔΑΔ, το οποίο υπάγεται στο Συμβούλιο της Ευρώπης, αναγκάζουν την Τουρκία να αναγνωρίσει έμμεσα ένα κράτος, το οποίο δεν αναγνωρίζει διπλωματικά.

Μάλλον, κανείς δεν τον ενημέρωσε για την πραγματική έκβαση στις υποθέσεις Δημόπουλος κ.ά. VS Τουρκία (εδώ, παράγραφος 69, 84, 85, 129 κ.ά). Το ΕΔΑΔ αναγνωρίζει την παράνομη «επιτροπή αποζημιώσεων» που λειτουργεί στα κατεχόμενα ως ένα ικανοποιητικό ένδικο μέσο στο οποίο καλούνται οι Ελληνοκύπριοι πρόσφυγες να καταφεύγουν. Ο Γενικός Εισαγγελέας της Κύπρου, Πέτρος Κληρίδης, μάλιστα, σχολίασε (εδώ) πως «η πλημμυρίδα υποθέσεων ενώπιον του ΕΔΑΔ είχε αρνητικές επιπτώσεις, όχι μόνον εξαιτίας του μεγάλου αριθμού, αλλά και γιατί θα έπρεπε οι υποθέσεις αυτές να δικάζονται διαδοχικά η μια μετά την άλλη, όταν αφορούσαν ουσιαστικά τα ίδια θέματα, δηλαδή αιτήματα για αποζημιώσεις είτε για απώλεια χρήσης είτε με αίτημα την επιστροφή τους.» Μιλάμε, λοιπόν, για τεράστια επιτυχία των απόψεων του κ.Λυγερού, όχι απλά θετική έκβαση, έτσι; Εκεί που όλοι βλέπουν Βατερλώ, ο Λυγερός μιλά για εθνικές νίκες!

Ο Νίκος Λυγερός τα τελευταία χρόνια παρουσιάζεται κι ως αυτόκλητος αναλυτής θεμάτων γεωστρατηγικής και ΑΟΖ. Το δικαιούται άλλωστε, μετά και τη θετική έκβαση (sic) και των μαζικών προσφυγών στο ΕΔΑΔ, τις οποίες ο ίδιος πρότεινε. Ως φωστήρας ΑΟΖ και τέρας γνώσεων, προκαλεί έκπληξη η καταφανής άγνοιά του για την οριοθέτηση της κυπριακής ΑΟΖ με την Αίγυπτο τον Ιανουάριο του 2003, επί προεδρίας Γλαύκου Κληρίδη, όσο η Κύπρος ήταν ακόμη υπό ένταξη μέλος της ΕΕ αλλά και το ότι  η Κύπρος συμμετέχει στη Συνθήκη Schengen (αποσπάσματα από ομιλία του στις 17/12/2011 –εδώ– στο Αμφιθέατρο του Δήμου Σαρωνικού:

Δεν πρέπει να ξεχνάμε όμως ότι η επίτευξη του στόχου έγινε μέσω του ευρωπαϊκού πλαισίου, αφού η Κύπρος είχε ενταχθεί το 2004/Η Ελλάδα ανήκει στην Ευρωπαϊκή Ένωση από το 1981, η Ιταλία από το 1957 κι η Κύπρος, όπως είπαμε από το 2004. Οι τρεις χώρες είναι επίσης στην ευρωζώνη κι εφαρμόζουν τη συνθήκη Schengen.

Στο ιστολόγιο που παραπέμπουμε πιο πάνω, κάνει κι εκτίμηση του θαλάσσιου πλούτου της Ελλάδας, κάνοντας λόγο για συνολική αξία $7,37 τρις δολάρια, ενώ πρόσφατη δημοσίευση στο Journal of Environmental Science and Engineering, κάνει λόγο για $566 δις δολάρια νοτίως της Κρήτης. Παρουσιάζει την αξία του κοιτάσματος της Κρήτης τέσσερις φορές(!!!) μεγαλύτερη. Οι περισσότερες δημοσιεύσεις του πιο πάνω περιοδικού μένουν αδιάφορες στους ερευνητές παγκοσμίως, καθώς το περιοδικό δεν προσελκύει έρευνες κύρους (το SJR, ένας παγκόσμια αναγνωρισμένα ιστότοπος αξιολόγησης επιστημονικών περιοδικών, το κατατάσσει πολύ χαμηλά στην ερευνητική αξία κι αξιοπιστία των δημοσιεύσεών του). Η μόνη βάσιμη αλήθεια είναι πως οι σεισμικές έρευνες που πραγματοποιεί η νορβηγική PGS στο Ιόνιο και ανοικτά της Κρήτης έχουν καλύψει το 30% της ερευνητικής φάσης με «ενδιαφέροντα» αλλά μη ανακοινώσιμα αποτελέσματα. Πώς τα πάει, όμως, ο Λυγερός από αξιοπιστία και πόσο καλές είναι οι «εκτιμήσεις» του;

Έχει πραγματικό ενδιαφέρον να δούμε πως αξιολογούνται οι έρευνες του Νίκου Λυγερού από συναδέλφους του. Σύμφωνα λοιπόν με το Scopus, μια από τις μεγαλύτερες  βάσεις ερευνητικών δεδομένων του επιστημονικού κόσμου, ο Νίκος Λυγερός έχει μόλις 8 δημοσιευμένες ερευνητικές εργασίες, σε περιοδικά 2ης και 3ης κατηγορίας σύμφωνα με το SJR, ενώ δεν έχουν τύχει μεγάλης ή έστω και μεσαίας αναγνώρισης και παραπομπής.

Λυγερός

Συγκεκριμένα, το h-index του (η μονάδα μέτρησης της απήχησης των ερευνητικών δημοσιεύσεων) ισούται με 2, ενώ ενός λέκτορα του παν.Κύπρου με 8-9. Η διαφορά είναι τεράστια. Ο κ.Λυγερός θα μπορούσε, αν ήθελε να κριθεί περαιτέρω από την επιστημονική κοινότητα και να αποδείξει την ερευνητική του αρτιότητα, να αποστείλει προς δημοσίευση τα περίπου 10,000 κείμενα που κατά καιρούς έχει καταχωρήσει στον τύπο, σε επιστημονικά περιοδικά. Ή και να κατοχυρώσει την άγνωστη στην ελληνική βιβλιογραφία, αναλογική γεωλογία, η οποία είναι μια επιστήμη και ότι δεν χρειάζονται οι γεωτρήσεις για να βεβαιωθούμε, αλλά απλώς για να αρχίσουμε πρακτικά τις εξορύξεις και στη συνέχεια την εκμετάλλευση (εδώ) και να γίνει διεθνώς διάσημος για την κατάρρευση της πλαστής ανάγκης εξόρυξης γεωτρύσεων. Ή απλώς να γίνει ρεζίλι.

Ο Νίκος Λυγερός θυμίζει τον Μακόλι Κόλκιν. Ένα παιδί θαύμα, το οποίο όμως στην πορεία κατέληξε γραφική φιγούρα. Υψηλότατο IQ, αλλά ούτε μια θέση λέκτορα. Ο Μακόλι Κόλκιν έγινε τοξικομανής, ενώ ο Νίκος Λυγερός περιοδεύων θίασος. Από νηπιαγωγείο (εδώ) σε εκδήλωση του Γιώργου Λιλλήκα για το φυσικό αέριο, ξέχασε πως οι ψηφοφόροι δεν είναι ούτε μωρά, ούτε μωροί.

Ο Νίκος Λυγερός κι ο Γιώργος Λιλλήκας, τον ερχόμενο Φεβρουάριο θα έχουν την κατάληξη του Μακόλι Κόλκιν στην διάσημη ταινία του: Μόνοι στο σπίτι.

Λυγερός Λιλλήκας

Διαβάστε επίσης:

1) Γιώργος Λιλλήκας: Ο μαθητής του Πανίκου Δημητριάδη και του Κέυνς. Προεδρικές Εκλογές 2013 I

2) Σταύρος Μαλάς, ο ακαδημαικός(sic): Προεδρικές Εκλογές 2013 ΙΙΙ

3) Προεδρικές Εκλογές 2013 ΙV: Τρέξε Κύπρος, τρέξε! του Γιώργου Προκοπάκη

4) Προεδρικές Εκλογές 2013 V: Μη γίνεις Σαμαράς, Νίκο!

5 thoughts on “Προεδρικές εκλογές 2013 VI: Ο Νίκος Λυγερός, o Γιώργος Λιλλήκας κι ο Μακόλι Κόλκιν

  • Οκ. Ας δικαιολογήσουν την άγνοια, τότε, του κ.Λυγερού για τη μη είσοδο της Κύπρου στο Σένγκεν ή την οριοθέτηση ΑΟΖ (με την Αίγυπτο) πριν την ένταξη μας στην ΕΕ ή ας μας βρουν βιβλιογραφία για την απίθανη «αναλογική γεωλογία» του! Επίσης, ας αποδείξουν οι υποστηρικτές Λιλλήκα πού αναγράφεται πως είναι σύμβουλος Σαμαρά στα θέματα ΑΟΖ!

   • Ε Παναή μου, επιτέλους βρήκα έναν να συμφωνεί με τις δικές μου απόψεις. Σε ευχαριστώ γείτο.

    Άποψή μου για το μπλογκ σου, άλλαξε γραμματοσειρά !

 1. ok όποιος θέλει ας απαντήσει. εγώ δεν τον βλέπω αρνητικά να σου πω, απλά μου δημιουργηθήκαν απορίες επειδή πάντα τον προλογίζουν σαν τον «εξυπνότερο έλληνα» ή κάτι παρόμοιο οπότε πρέπει να δέχομαι ότι πει σαν θέσφατο. δεν καταλαβαινω τι δουλειά κάνει, στο wiki λέει ότι ακόμα και τον μεταφραστή στα γαλλικά δικαστήρια κάνει, που δε χρειάζεσαι να εισαι ιδιοφυία να το κανεις.

  • Βασικά, έδρα σε πανεπιστήμιο δεν έχει. Παλαιότερα έλεγε πως ήταν καθηγητής της Λυών, ενώ ξεκάθαρα είναι απλά «tranducteur»! 🙂 A, ναι! Κι ο ίδιος λέει πως είναι σύμβουλος Σαμαρά.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s