Προεδρικές Εκλογές 2013 V: Μη γίνεις Σαμαράς, Νίκο!

 

Παρακολουθώ τις διεργασίες της ελληνικής βουλής για τη ψήφιση του 3ου μνημονίου. Ξαφνικά, η σύνδεση διακόπτεται. Οι υπάλληλοι της βουλής εξαγριωμένοι από την τροπολογία που εισηγείται η κυβέρνηση Σαμαρά για εξίσωση των μισθών τους με τους υπόλοιπους δημοσίους υπαλλήλους, αρνούνται να δουλέψουν για να συνεχίσει η συνεδρίαση της βουλής εκτός εάν αυτά αποσυρθούν. «Δώσε θάρρος στον Αλή, να βγάλει ο κώλος του μαλλί». Οι 16 μισθοί, οι αποζημιώσεις σε κάθε νέα εκλογική μάχη, τα προκλητικά επιδόματα, οι ρουσφετολογικοί διορισμοί τους σώθηκαν ευτυχώς! Αλίμονο για τους υπόλοιπους!

Οι Έλληνες δικαστικοί, απ’την άλλη, βγάζοντας ανισυνταγματικές τις διατάξεις του πολυνομοσχεδίου που αφορούν τις περικοπές στους μισθούς τους, έμειναν μόνοι αλώβητοι της ελληνικής κρίσης.

Τα βαφτιστήρια, τα «δόντια», οι κουμπάροι κι οι βυσματίες του συστήματος γυρνάνε τα δόντια τους στο σύστημα το οποίο το ίδιο τους όπλισε. Έτοιμοι να κατασπαράξουν μια μεταπολίτευση σε αποσύνθεση, συνεχίζουν τη δουλειά τους μόλις η τροπολογία αποσύρεται.

Έντρομος συνειδητοποιώ πως η Κύπρος είναι ο επόμενος σταθμός. Φαντάζομαι τους δικαστές , την ισόβια ομάδα-κάστα των 13 ανώτατων και τους τόσους άλλους δελφίνους και παρατρεχάμενους, τους διευθυντάδες των ημικρατικών, τους αργόσχολους των υπουργείων να ορύονται για τα προνόμιά τους που τόσο σκληρά πάλεψαν για να θεμελιώσουν: τα υπηρεσιακά έξοδα, τα φιλοδωρήματα εξωτερικού και παραστάσεως, τα αφορολόγητα εφάπαξ, τα 300ρια των εκλογών (αχ κάνε Θε μου για δυο κυριακές στις εκλογές, αναφωνούν δίχως ενοχή στο παρακλίνιο εικονοστάσι).

Σκέφτομαι τη γενιά μου. Τις συμμαθήτριές μου που έχουν ήδη πτυχία και μεταπτυχιακά, τους φίλους που επέστρεψαν στο νησί με κασελάκια γεμάτα διπλώματα,  τους γνωστούς με την εργασιακή εμπειρία και τις πολυεθνικές περγαμηνές που επέστρεψαν στην Κύπρο «για να ‘ναι το εγγόνι στη γιαγιά».

Σκέφτομαι τη γενιά μου.Κανείς Χατζηπέτρου δε θα φωνάξει γι’ αυτά τα νέα παιδιά, που γεμάτα γνώσεις και θέληση για δουλειά απογοητεύονται σύντομα, βλέποντας τις αγγελίες μονάχα με δουλειές προώθησης φαμόζο για αρώματα για εταιρίες απάτες, ντελιβεράδες και νταντάδες. Οι της ΣΕΚ και ΠΕΟ ασχολούνται με το να μην «κουτσουρευτεί» η ΑΤΑ, λες κι ο παχυλόμισθος των 4000 χρειάζεται τα συνεχή 500ρια της τιμαριθμικής αναπροσαρμογής για ένα έξτρα Σαββατοκύριακο στα μπουζουκομάγαζα των Αθηνών.

Σκέφτομαι τη γενιά μου. Σε μια Κύπρο της κρίσης και της ύφεσης, κανείς δε θα γυρίσει να κοιτάξει την απουσία πολιτικής δημιουργίας νέων θέσεων εργασίας, της ενσωμάτωσης των νέων πτυχιούχων στην αγορά, της μετεκπαίδευσης των αποφοίτων σε πιο πιασάρικους τομείς. Ελπίζω ο Νίκος Αναστασιάδης, ο –πιθανότατα- νέος πρόεδρος της χώρας, να μη χρειαστεί το καλαμπόκι του Αντώνη Σαμαρά όταν αναλάβει. Οι συντεχνίες, οι κάστες κι οι κλίκες του προστατευτισμού των ευεργετηθέντων του υπέρογκου κράτους έναντι των ανέργων είναι πανίσχυρες και τις κότες τις έχουν για πρωινό. Οι υπάλληλοι της ελληνικής βουλής το απέδειξαν.

2 thoughts on “Προεδρικές Εκλογές 2013 V: Μη γίνεις Σαμαράς, Νίκο!

  1. Δυστυχώς ήδη οι δικαστές είχαν συνάντηση με τους βουλευτές και προσπαθούν να μεθοδεύσουν την εξαίρεση τους για λόγους συνταγματικότητας. Εδώ παίρνουν επιπρόσθετα τα έξοδα παραστάσεως, τα οποία δεν φορολογούνται και είναι και συντάξιμα, χωρίς αιδώ! Χρήματα που για ένα απλό πολίτη μπορεί να είναι και ολόκληρος μισθός.

  2. Οπως πολύ σωστά αναφεται στο πιο πάνω κείμενο, το ελληνικό ντόμινο ετοιμάζεται -για τα καλα πλέον- να καταπλακώσει και την κυπριακη οικονομία και μαζι του να μεταφέρει και τα σαρθά αποτήματα των πιο πάνω καρεκλοκένταυρων . Το Θεμα όμως, είναι ότι, ναι, η δύναμη για την αλλάγη ανήκει, όχι σε αυτούς, αλλά στην πλειοψηφια, τον λαο δηλαδη, αλλα χωρίς αυτός, αυτή την στιγμή, να κατέχει την κατάλληλη επίγνωση να την χειριστεί και να την μεθοδεύσει ορθά για να υπερασπιστεί τα συμφέροντα του.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s