Χαιρετισμός στο 9ο κυπριακό φεστιβάλ φοιτητών και φωτογραφίες

Σύμβουλε της πρεσβείας κ. Μιχαήλ Καραγιώργη,

Δήμαρχε Μόρφου κ. Χαράλαμπε Πίττα,

Πρόεδρε και μέλη της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας,

Μέλη της Ένωσης Κυπρίων Ελλάδας,

Μορφωτικοί λειτουργοί του Σπιτιού της Κύπρου,

Κ.Αμαλία Τόκα,

Εκπρόσωποι κομματικών νεολαιών της Ελλάδας

Η Εθνική Φοιτητική Ένωση Κυπρίων Αθήνας και το Σπίτι της Κύπρου σας στο 9ο κυπριακό φεστιβάλ φοιτητών με θεματικό τίτλο «Κατεχόμενη Κύπρος, άσβεστη δίψα για επιστροφή».

Η  Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας, η πιο παλιά φοιτητική ένωση της Ελλάδας, ιδρυθείσα το 1949, αριθμεί δύο χιλιάδες φοιτητές-μέλη και αποτελεί τον πιο ενεργό πνεύμονα υγιούς πολιτικοποίησης και διάδοσης του κυπριακού πολιτισμού και προβλήματος στη μητρόπολη του Ελληνισμού και παραπέρα.

Το κυπριακό φεστιβάλ, φέτος, φιλοδοξεί να συσφίξει τις σχέσεις της φοιτητιώσας νεολαίας με την κυπριακή κοινότητα των Αθηνών, να ανοίξει ορίζοντες με τους Αθηναίους κατοίκους και να διαφωτίσει υπεύθυνα για το κυπριακό πρόβλημα, τον πλούσιο πολιτισμό μας, τη μακραίωνη παράδοσή μας.

Στη ρουλέτα που μας παίζουν, εμείς θα σπάσουμε τη μπίλια. Δυναμικά διεκδικούμε το μέλλον μας, αντλώντας σοφία και δύναμη απ’το παρελθόν, αγωνιζόμενοι στο παρών.

Καλωσορίζω κάτω απ’τον αττικό ουρανό τον Δήμαρχο Μόρφου. Είμαι περήφανος για την εδώ παρουσία του και τον συνεχή αγώνα του για επιστροφή στα κατεχόμενα εδάφη. Αποτελεί παράδειγμα για όλους μας.

«Χρόνια σκλαφκιές ατέλειωτες τον πάτσον και τον κλώτσον τους, μα εμείς τζιαμέ, ελιές τζιαι τερατσιές

πάνω στον ρότσο τους»

Ευχαριστώ.

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΑΠ’ΤΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ

Στη πρώτη σειρά διακρίνονται κατά σειρά ο Δήμαρχος Μόρφου κι η σύζυγός του, το μέλος της ΟΚΟΕ Γιώργος Μιχαηλίδης, ο σύμβουλος της Πρεσβείας της Κύπρου στην Αθήνα κ.Μιχαήλ Καραγιώργης, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδας κ.Πιερή και εκπρόσωποι κομματικών νεολαιών.

Απ’τις πιο συγκινητικές στιγμές του διήμερου φεστιβάλ. Η κ.Αμαλία Τόκα, σύζυγος του Μάριου Τόκα, παραλαμβάνει τιμητική πλακέτα για τη διαχρονική προσφορά του Μάριου Τόκα στην Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας και την πολιτιστική του παρουσία στην ελληνική μουσική.

O Σύμβουλος της Πρεσβείας, κ.Μιχαήλ Καραγιώργης έκανε μια εμπεριστατωμένη ανάλυση του κυπριακού προβλήματος. Τον ευχαριστούμε.

Απαγγελία ποιημάτων!

Δίωρο εξαιρετικόμουσικό πρόγραμμα με τους Άνδρεα Θεοδότου, φοιτήτρια Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Κωνσταντίνο Μικελλίδη, Κυριάκο Καντωνίδη, Ανδρέα Χριστοφόρου, φοιτητές Ιατρικής, Κωνσταντίνος Αθανασίου, φοιτητή δημοσιογραφίας και Γιώργο Σταύρου, φοιτητή Μουσικολογίας


O Αντώνης Οικονόμου τραγούδησε με την καρδιά του για τους Κύπριους φοιτητές των Αθηνών. Κύπριοι κι Αθηναίοι τον απήλαυσαν! Ευχαριστούμε και πάλι Αντώνη!

Εκφώνηση προγράμματος από τη φοιτήτρια του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Έλενα Σωτηριάδου

Απονομή τιμητικής πλακέτας στο Δήμαρχο Μόρφου κ. Χαράλαμπο Πίττα για την καθολική υποστήριξή του στη διεξαγωγή του 9ου κυπριακού φεστιβάλ Ε.Φ.Ε.Κ. Αθήνας «Κατεχόμενη Κύπρος – Άσβεστη Δίψα για επιστροφή». Κάτω απ’τον αττικό ουρανό παρουσιάστηκε 30λεπτο φιλμάκι με τις ομορφιές της αξέχαστης πόλης. Το κοινό συγκινημένο καταχειροκρότησε την προβολή της κατεχόμενης Μόρφου, με την ευχή οι κάτοικοί της να μυρίσουν ξανά τις πορτοκαλιές της.

Ζήτω το κυπριακό γαϊτανάκι! Δύο μέρες προβολής του κυπριακού πολιτισμού και προβλήματος. Οι φοιτητές έδειξαν τι εστί Κύπριος κι οι Αθηναίοι αδερφοί άνοιξαν τις καρδιές τους για να μας αγκαλιάσουν! Και του χρόνου!

 

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s