Λευτεριά στη Βούλα Παπαχρήστου

Η Βούλα Παπαχρήστου είναι μια αθλήτρια του άλματος εις τριπλούν, που είχε πάρει το όριο για να συμμετάσχει στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου, τον προσεχή Αύγουστο. Η Βούλα Παπαχρήστου, 23 ετών, έχει λαμπρό μέλλον, αλλά με την επίδοσή της να κυμαίνεται γύρω στη 10η καλύτερη ανάμεσα στις αθλήτριες, η συμμετοχή και μόνο θα ήταν επιτυχία. Με καλύτερη φετινή επίδοση στα 14.58 μέτρα, η διάσημη βάση δεδομένων αθλητών all-athletics την κατατάσσει 17η, πίσω από την επίσης Ελληνίδα, Νίκη Πανέττα. Κι όμως, μια δημοσίευσή της στο twitter που αριθμούσε λιγότερους από 120 χαρακτήρες, την έκανε το πρόσωπο της Εθνικής Ομάδας στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Η Βούλα έκανε  το ατόπημα να της αρέσει η Χρυσή Αυγή. Αναδημοσίευσε διάφορες απόψεις της στον προσωπικό της λογαριασμό στο τουίτερ, όπου έκανε ιδιαίτερη μνεία στην προσωπική της πολιτική συμπάθεια στον βουλευτή κι εκπρόσωπο της Χρυσής Αυγής, Ηλία Κασιδιάρη. Τη συμπάθειά της αδυνατώ να πιστέψω πως την απέδωσε μετά από βαθιά περισυλλογή, καθώς τον περασμένο Μάιο κι Ιούνιο αγωνίστηκε με τα χρώματα της τουρκικής ομάδας της Κωνσταντινούπολης, Fenerbahce, υμνώντας τους ιθύνοντες της εκεί ομάδας πως της συμπεριφέρθηκαν άψογα. Δεν την κατηγορώ για το πώς ψήφισε. Δεν είναι η μόνη άλλωστε. Κάπως έτσι πράττει ο μέσος ψηφοφόρος, δεκαετίες τώρα. Θυμικό πολύ κι από νονιό καθόλου.

Δεν έχει το πολιτικό κριτήριο του Στέλιου Ράμφου. Έτσι κι αλλιώς, ποιος το ‘χει;

Ανεξαρτήτως, βέβαια, της άποψης του οποιουδήποτε για τις πολιτικές εκτιμήσεις της νεαρής αθλήτριας, είναι απαράδεκτη η κίνηση της Εθνικής Ολυμπιακής Επιτροπής της Ελλάδας να της στερήσει το δικαίωμα να αγωνιστεί στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου του 2012.

«Καθένας έχει το δικαίωµα της ελευθερίας της γνώµης και της έκφρασης που σηµαίνει το δικαίωµα να µην υφίστανται δυσµενείς συνέπειες για τις γνώµες του και το δικαίωµα να αναζητεί, να παίρνει και να διαδίδει πληροφορίες και ιδέες, µε οποιοδήποτε µέσο έκφρασης, και από όλο τον κόσµο.»

To άνωθεν άρθρο της Οικουμενικής Διακήρυξης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων είναι σαφές. Η Βούλα Παπαχρήστου κι η κάθε Βούλα, έχει κάθε λόγο να εκφράζει την άποψή της. Αν αυτή είναι λάθος, στο φως θα φανεί το ψέμα της. Αν έχει άδικο, ο αντίλογος θα δικαιώσει τους αντιπάλους της.

Ίσως, βέβαια, οι αντίπαλες γνώμες να έχουν εξίσου λερωμένη τη φωλιά τους. Κι αυτό θα συμβαίνει κάθε φορά που καλείται η αριστερά να υπερασπιστεί ανθρώπινα δικαιώματα: ένα γκουλάγκ θα ξεπηδάει απ’τη δίνη της ιστορίας. Κάθε φορά που η αριστερά ψέγει τον εθνικισμό, τα σπασμένα δάχτυλα των γραφιάδων της ελευθερίας της Κούβας ξεπροβάλλουν ως εφιάλτες στα ελεύθερα όνειρα του κόσμου.

Εκεί που η ορθή λογική θα έλεγε πως ο Ιός του Δυτικού Νείλου δεν ήρθε από την Αφρική στην Ελλάδα, αλλά από την Ουγγαρία κι άλλες χώρες της κεντρικής κι ανατολικής Ευρώπης, καθώς αυτό δείχνει η φυλογενετική ανάλυση του ελληνικού στελέχους του Ιού, οι αριστεροί μεμψιμοιρούν για την αγαρμποσύνη της Βούλας Παπαχρήστου. Εκεί που η φιλελεύθερη φωνή θα αποστόμωνε το χιούμορ της Βούλας Παπαχρήστου ως κρυάδα κι αποτυχημένο, οι αριστεροί ονειρεύονται απαγόρευση των ανεκδότων για ξανθιές/χοντρούς/Πόντιους, ως ακόμα ένα λιθαράκι στην πορεία για το σοσιαλισμό.

Είναι ανεπίτρεπτη η συστηματική προσπάθεια καθοδήγησης της σκέψης, της γραφής και της κοινωνικής διάδρασης. Το μόνο που θα επιτευχθεί είναι ο αποπροσανατολισμός, η περαιτέρω διασάλευση της κοινωνικής ειρήνης κι η γιγάντωση εθνικά τραγικών πολιτικών επιλογών. Γι’αυτό η λύση είναι μία: Λευτεριά στη Βούλα Παπαχρήστου!

Έπρεπε να την αποκλείσουμε απ’την ολυμπιακή ομάδα νωρίτερα, έτσι;

Advertisements

2 thoughts on “Λευτεριά στη Βούλα Παπαχρήστου

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s