Φοιτητικά Θέματα: Ομιλία Γ.Σ Ε.Φ.Ε.Κ Αθήνας, 13 Μαΐου 2012


 

Συνάδελφοι,

Η Πρωτοπορία Αθήνας, είχε την τιμή και την ευθύνη να ηγείται της προεδρίας του Συλλόγου. Σε αντίθεση με την περσινή χρονιά, ο σύλλογος καταρτίστηκε, είχε δράση και αρχές, είχε προτάσεις και πρωτοβουλίες. Σε πείσμα των πολέμιών μας, ηγηθήκαμε ενός συλλόγου με αμέτρητα προβλήματα, λειτουργικά και οικονομικά.

Η Προοδευτική Αθήνας, η παράταξη με το προσωπείο της λαικής, συνεχώς διεκδικούσας παράταξης, παρέδωσε στάχτη και καμένη γη. Η φοιτητιώσα νεολαία της Αθήνας, είχε ένα σύλλογο αδρανή, χωρίς οργανωτική δομή αφού δεν καταρτίστηκε το συμβούλιό του, με μοναδικό υπαίτιο τον Προοδευτική. Επέλεξαν να θέσουν τον φοιτητή όμηρο στη μέγγενη της παραταξιακής επικράτησης. Παρέδωσαν ένα ταμείο με $833 έλλειμμα, 833 ευρώ φοιτητών για το σύλλογο σε προσωπικό λογαριασμό στελέχους της προοδευτικής. Είστε άξια τέκνα του Χριστόφια! Συνέπεια αυτών, η δυσκολία διοργάνωσης του κυπριακού φεστιβάλ και η αδυναμία διεξαγωγής αντικατοχικής συναυλίας.  Θα ‘πρεπε να ντρέπεστε!

Εμείς σας κοιτάμε στα μάτια με περηφάνια, γιατί με την παράταξή μας στην ηγεσία του συλλόγου αψηφήσαμε τον χωρίς έλεος πόλεμο από την Κυβέρνηση Χριστόφια. Παρά την περικοπή της χορηγίας του από τον Οργανισμό Νεολαίας, παρά τον φασισμό της κυβέρνησης που θεωρεί πως το φοιτητικό κίνημα πρέπει να μειώσει τη φωνή του. Υψώσαμε τη φωνή μας στα σχέδια διχοτόμησης της Κύπρου, στις πλοκές αφελληνισμού του λαού, στις πρακτικές φίμωσης των πολιτών.

Η αντικατοχική πορεία του Συλλόγου στέφθηκε με επιτυχία. Εκατοντάδες φοιτητές, έδωσαν το παρών τους. Η Πρωτοπορία Αθήνας, πρωτοστάτησε στον αγώνα για διεκδίκηση του δικαιώματος για λευτεριά στην Κύπρο, για δικαίωση των αγνοουμένων, για επιστροφή των προσφύγων στα σπίτια τους. Με πρόταση της παράταξής μας, εντάχθηκε στο πλαίσιο συνθημάτων, ένα σύνθημα που οι υγιώς σκεπτόμενοι Έλληνες σιγομουρμουρούν και οι Πρωτοπόροι βροντοφωνάζουν,

Η Κύπρος είναι Ελληνική.

Οι ήρωες της Κύπρου, της 9ης Ιουλίου, του ενωτικού δημοψηφίσματος, της ΕΟΚΑ, ο Ισαάκ και ο Σολωμού ήταν για τον λαό Πανάχραντου Ναού προσκυνητάρια. ΟΧΙ δεν πέθαναν αυτά τα παλληκάρια. Οι ιδέες τους ζουν μαζί μας, και το διατρανώσαμε με τον καλύτερο τρόπο στις 15 Νοεμβρίου.

Η φοιτητική χορηγία είναι μία κατάκτηση των φοιτητών, με υλοποιητή τον Γλαύκο Κληρίδη. Όπως φαίνεται, ο Δημήτρης Χριστόφιας, πέραν του να ηδονίζεται φιλοξενώντας μικρά παιδιά στο προεδρικό, εξιτάρεται με το να στερεί τα όνειρα των νέων για σπουδή και προκοπή. Η περικοπή της φοιτητικής χορηγίας στερεί το δικαίωμα αυτονόμησης του φοιτητή από την οικογενειακή εστία. Η κοινωνική κατάκτηση την οποία ο πρόεδρος Κληρίδης πέτυχε και έκτοτε έμεινε ως προμετωπίδα των φοιτητών, δε μπορεί εν μία νυκτί να διαγραφεί για χιλιάδες συναδέλφους, με επίφαση δεκάδες αντικοινωνικά κριτήρια.

Ως Πρωτοπορία, πρωτοστατήσαμε στον αγώνα κατά της επέκτασης του ορίου συνταξιοδότησης στο 64ο και δικαιωματικά θεωρούμε ως πρόοδο τη μη κατάθεση της πρότασης νόμου στη Βουλής. Είναι αποτέλεσμα των δικών μας πιέσεων. Ως Πρωτοπορία, δείξαμε την πυγμή μας στο να αντιστεκόμαστε στην κομματική σειρήνα, και με τις επαφές μας, αλλάξαμε την κομματική γραμμή. Η φωνή και τα θέλω των φοιτητών, πήραν πολιτική ουσία και έργο, δείχνοντας πως η Πρωτοπορία δεν έχει κηδεμόνα, αλλά είναι η ίδια οδηγός για την ίδια την παράταξη του Δημοκρατικού Συναγερμού και του φοιτητικού κινήματος γενικότερα.

Η Προοδευτική, έσπευσε να χαιρετήσει, την αύξηση του κατώτατου μισθού. Βεβαίως, αυτό που δε γνωρίζουν οι περισσότεροι, το γνωρίζουν οι νέοι πτυχιούχοι. Το διάταγμα αφορά μόνο εννιά συγκεκριμένα ανειδίκευτα επαγγέλματα. Ρωτήστε τι πληρώνουν τους νέους μηχανολόγους, δικηγόρους ή άλλους πτυχιούχους. Τι θα πληρώνουν εμάς, εφόσον εργοδοτηθούμε; Σαφώς λιγότερα. Δεν γνωρίζω αν η Προοδευτική έσπευσε να χαιρετήσει τις χιλιάδες άνεργους πτυχιούχους, αλλά θα έπρεπε. Διότι ωραία τα ευχολόγια και οι ανακοινώσεις της εργατικής πρωτομαγιάς, μα η εργασία είναι το πρώτο και ιερότερο δικαίωμα, το οποίο η κομμουνιστική κυβέρνηση δε λέει να κατανοήσει.

Κομμουνισμός, λοιπόν, κατά ΑΚΕΛ, είναι η δύναμη της χαράς του προβάτου της προοδευτικής όταν βελάζει στην ανύπαρκτη αύξηση στον κατώτατο μισθό και αποκρύπτει η καταφανής εργατική αδικία της ανεργίας. Προσθέστε και τον βομβαρδισμό της χώρας στο Μαρί.

Ο Δημήτρης Χριστόφιας, και η Προοδευτική, η παράταξη δεκανίκι της αντιλαϊκής πολιτικής της κυβέρνησης κοροϊδεύουν  τους πτυχιούχους και οδηγούν στην ανεργία τους νέους.

Στην Πρωτοπορία Αθήνας, έχουμε μάθει να μιλάμε με συνέπεια και να μιλάμε λίγο. Μόνο πράξεις. Μα όσο μιλούσαμε για την κατάρρευση της οικονομίας, όσοι προειδοποιούσαμε για το «τσουνάμι» ανεργίας που ερχόταν, ήμασταν οι προβοκάτορες μιας τρελής πολιτικής σκηνής που ξεφάντωνε σε ένα party υποσχέσεων διαρκείας για απτόητη οικονομία. Η Κύπρος δεν αντέχει άλλο τα ανόητα επιχειρήματά σας, φερέφωνα του Χριστόφια. Αφήστε τα στην άκρη.

Στην Πρωτοπορία προχωράμε στην πράξη. Το μήνυμα της εκλογών της άλλης Κυριακής θα γυρίσει πίσω στην Κύπρο, ενισχυμένο από το «αντηχείο» της Αθήνας, θα δώσει στον κυπριακό ελληνισμό το έναυσμα για την αλλαγή που έρχεται, θα οπλίσει τους νέους και τους άνεργους με υπομονή για τις λίγες μέρες που έμειναν στην κυβέρνηση Χριστόφια, θα φουσκώσει το ρυάκι της  αντεπίθεσης στα σχέδια για την εξόντωση του λαού και της δήμευσης της Κύπρου σε κερδοσκόπους και κατακτητές.

Συνάδελφοι,

Η Φ.Π.Κ. Πρωτοπορία Αθήνας θα στέκεται πάντοτε στήριγμα και στυλοβάτης του φοιτητικού κινήματος. Με την Ελλάδα στην καρδιά, με την Κύπρο στο μυαλό,  συνεχίζουμε τον αγώνα μας για το καλό του φοιτητή, την εργασιακή προοπτική των νιάτων, την απελευθέρωση της πατρίδας μας.

Στις 20 του Μάη η Πρωτοπορία θα σείσει την Αθήνα. Ο γαλάζιος σεισμός θα γεννήσει κι άλλους, δυνατότερους, κι ο Εφιάλτης Χριστόφιας θα γκρεμιστεί. Θα αποτελείτε παρελθόν.

Κόντρα στον αφελληνισμό της παιδείας

Κόντρα στην κατάργηση της φοιτητικής χορηγίας

Κόντρα στην ανεργία

Κόντρα στην κοροϊδία της κυβέρνησης

Την άλλη Κυριακή, η ελπίδα ανατέλλει

Πρωτοπόροι ψηλά τις σημαίες!

 Η ομιλία έγινε στο πλαίσιο της γενικής συνέλευσης της Εθνικής Φοιτητικής Ένωσης Κυπρίων Αθήνας, στο Γουδή της Αθήνας 

 


Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s