ΑΚΕΛ – Δ.Χριστόφιας: Οι ευθύνες που ποτέ δεν θ’ αναλάβουν

Τη Δευτέρα 3/10, ολοκλήρωσε το έργο της η μονομελής ερευνητική επιτροπή, υπεύθυνη για την έρευνα της τραγωδίας της 11/7 στο Μαρί. Μετά το πόρισμα του Πόλυ Πολυβίου(διάβασε το εδώ), που επέσεισε βαρύτατες ευθύνες στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, το ΑΚΕΛ και οι παρατρεχάμενοι δεν έχασαν καιρό. Στη συνέχιση ταύτισής του ΑΚΕΛ με τη διακυβέρνηση Χριστόφια, το «κόμμα του λαού» συνέχισε τη σταυροφορία υπεράσπισής του προέδρου. Μόνη εξήγηση, η προσπάθεια δημιουργίας μια διαφορετικής υστεροφημίας της διακυβέρνησης Χριστόφια, για το ίδιο το ΑΚΕΛ, τον ιστορικό, το μελετητή, και -κυρίως- το ψηφοφόρο του μέλλοντος.

Ο κ.Λουκαίδης (εκπρόσωπος τύπου της Κ.Ε. του ΑΚΕΛ) έκανε λόγο για πολιτικό πραξικόπημα που επιχειρείται εκ μέρους των έτερων πολιτικών δυνάμεων του τόπου. Δυστυχώς για την πατρίδα μας, ο κυπριακός λαός αναγκάστηκε να αγανακτίσει εναντίον του προέδρου της Δημοκρατίας. Ούτε χειραγωγήθηκε, ούτε κατευθύνθηκε από κανέναν. Αντίθετα με τα όλα όσα λέγονται και γράφονται από τους ακελικούς ταγούς, ο κυπριακός λαός ξέρει και κρίνει σωστά. Η εγκληματική ασύγνωστη αμέλεια του προέδρου Χριστόφια οδήγησε στη μεγαλύτερη καταστροφή στο νησί από τον πόλεμο του 1974. Το δράμα για τους συγγενείς των 13 αδικοχαμένων, για τη φαληρισμένη ΑΗΚ, για το ντροπιασμένο ναυτικό είναι ανείπωτο. Χειρότερη όλων δε, η καταγραφή της μη γνώσης του προέδρου Χριστόφια όσων γίνονταν για την κατάσχεση και διαχείριση του φονικού φορτίου ως λογικού επιχειρήματος, από τον πρώτο τη τάξει πολίτη της κυπριακής δημοκρατίας. Δεν είναι τυχαίο λοιπόν, που ο πρόεδρος, ενώ έχαιρε μεγάλης αποδοχής κατά την εκλογή του το 2008, σήμερα τα ποσοστά δημοφιλίας του βρίσκονται σε ιστορικό χαμηλό.

Οι ιδεολογικές αγκυλώσεις του προέδρου της Δημοκρατίας, του στερούν την αποδοχή της πραγματικότητας. Αντί κριτικής, βλέπει πραξικοπηματίες, και στο πόρισμα αντικρίζει ξεκάθαρα την καταπάτηση των όρων εντολής ανάθεσης στον κ. Πολυβίου.

Μαζί με την δημοτικότητα του κ.Χριστόφια, συμπαρασέρνεται η άποψη του κόσμου για το ίδιο το πολιτειακό μας σύστημα, τη δημοκρατία. Κι αυτό διότι ελευθερία έχουμε όταν ο καθείς μπορεί να μιλήσει. Δημοκρατία έχουμε όταν η κυβέρνηση τον ακούει. Και η κυβέρνηση με τις ιδεολογικές παρωπίδες ανά ώτας, ισορροπεί σε μια επικίνδυνη τραμπάλα λαικισμού και ελιτισμού – των απόλυτων εχθρών της δημοκρατίας.  Από τη μία επικαλείται φαντάσματα παρακρατικών κινημάτων ΕΟΚΑβητατζίδικης απόχρωσης που αποκλειστικό και γενεσιουργό σκοπό είχαν τη φυσική εξόντωση του προέδρου και την πολιτική εξόντωση του ΑΚΕΛ και από την άλλη ελιτίζει με τον σκανδαλώδη δημοσιονομικό εκτροχιασμό της τρίχρονης διακυβέρνησης που δεν έχει τέλος- γεμάτο από κουμπαριές, θελήματα, Μολέσκηδες και ιδιωτικά αεροσκάφη.

Το μπαλάκι οπουδήποτε. Στους πρώην υπουργούς, στους ανίκανους τεχνοκράτες, στην επιτροπή κυρώσεων που ποτέ δεν επικοινώνησε απευθείας μαζί του, στον διευθυντή του διπλωματικού του γραφείου Λ.Παντελίδη. Πάντως δε δέχεται το μπαλάκι να είναι δικό του. Της παπαθκιάς τα ξύλα…

Ο μόνος που δημιουργεί διχαστικό κλίμα είναι το ΑΚΕΛ και οι οικείοι του προέδρου. Αδυνατούν να εγκρίνουν ένα πόρισμα, το οποίο οι ίδιοι έδωσαν εντολή και εμπιστεύτηκαν τον κ.Πολυβίου για να εκτελέσει. Μισαλλοδοξούν στη σκέψη απώλειας της εξουσίας. Έτοιμοι να κρατήσουν μέχρι το τέλος της θητείας του έναν πρόεδρο, που βάσει πορίσματος έχει βαρύτατες ευθύνες -προσωπικές και όχι μόνο θεσμικές-, είναι σε εγρήγορση για την επίθεση σε κάθε αντιφρονούντα. Κανιβαλίζουν όποιον κατηγορεί την κυβέρνηση και τον πρόεδρο. Βυσσοδομούν ενάντια στην ελεύθερη έκφραση, με τη στοχοποίηση πολιτών που με το θάρρος της γνώμης τους εκφράζονται κατά του προέδρου.

Η δημοκρατία -κατά τον οικονομολόγο Bertrnad Russell- είναι το πολίτευμα στο οποίο οι πολίτες ορίζουν το ποιος θα έχει το φταίξιμο. Ο πρόεδρος Χριστόφιας και η κουστωδία του αδυνατούν να εννοήσουν τη φράση αυτή, διχάζοντας, εθελοτυφλώντας, κατηγορώντας έτερους και ανυπεράσπιστους. Η κοροιδία πρέπει σύντομα να σταματήσει.

Διάβασε εδώ για τους διπλωματικούς καταστροφικούς χειρισμούς του προέδρου Χριστόφια. (Τα σλάλομ του Δημήτρη Χριστόφια)

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s